plectrum

twee oefenruimtes

BinnenpretEerste Schinkelstraat 14-16

Terug

Oefenruimte voor een vierkoppige band. Er is een zanginstallatie, een drumstel en er zijn drie versterkers. Je kan hier spelen van 10 tot 23 uur.

oefenruimte Terug

Prijzen:
€ 10 per keer (€ 35 per 4x), ochtenden tot 14u € 7,50.

contact: kom naar de Binnenpret en vraag naar Sjak

De Krakende Notenpret

speakerdeur Er staat een pilaar die hem een beetje in tweeën deelt, maar je kan hier met een achtkoppige band nog redelijk spelen. Er is een drumstel, een back-line van een basversterker, twee gitaar­versterkers, een zanginstallatie met drie microfoons en dan nog vijf vrije kanalen. De ruimte is in principe toegankelijk voor iedereen die muziek wil maken en het idee zelfwerk­zaam­heid begrijpt, maar er is wel een wachtlijst.
Iedere groep heeft een vast dagdeel in de week, draagt een verantwoordelijke taak voor de ruimte en toont een betrokkenheid bij het onderhoud en bestaan van de ruimte. Mede daarom kunnen we de prijs ook laag houden.

Dat je voor zo weinig geld zo lang kunt oefenen is voor ons als muzikanten geen overbodige luxe. Er zijn al genoeg commerciële oefenruimtes in de stad waar je ongeveer acht keer zo veel betaalt. Dat is natuurlijk dodelijk voor alle creativiteit. Het is hier de bedoeling een ruimte te creëren voor niet-commerciële muziek, die zich vrij gedraagt van alle marktwerking en waarvan de inhoud daardoor ook niet bepaald word. Het is de bedoeling om in vrijheid en verantwoordelijkheid tot zelfbepaling te komen en wat helpt daar beter bij dan zonder een opgejaagd gevoel de tijd en ruimte te hebben om lekker te spelen?

Bands die bij de Krakende Notenpret oefenen zijn o.a; Landverraad, Urban Grey, Claptrap, Frankenberries, Moira’s Orkest.

Prijzen:
Bands of individuen betalen het hele jaar door een vast bedrag per maand. Dit verschilt van ochtend (€ 20) tot middag (€ 30) tot avond (€ 40 p/mnd).
De ochtend loopt tot 13.00, de middag tot 18.00 en de avond tot 22.00. Daarna is het stil.
Let op! Het is dus niet mogelijk om alleen een enkele sessie te boeken.

contact: notenpret@binnenpret.org